ΒΥΘΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ SUPER ΤΑΣΗ!

Στο πλαίσιο του ανοικτού μαζικού διαδικτυακού μαθήματος INSITES θα διευρύνετε τις γνώσεις σας στο πεδίο του τουρισμού ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, μαθαίνοντας πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτόν τον τομέα με καινοτόμους και συναρπαστικούς τρόπους, καθώς διερευνά τις ισχυρές δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάπτυξη του τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ-ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ

Ανεξάρτητα από το αν είστε μια μικρή τουριστική επιχείρηση, κοινοτική ομάδα πολιτιστικής κληρονομιάς, διαχειριστές μιας τοποθεσίας πολιτιστικής κληρονομιάς, επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τομέα των μουσείων, φοιτητές τουρισμού, οργανισμός υποστήριξης επιχειρήσεων ή παράγοντας περιφερειακής ανάπτυξης, αυτό το μάθημα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Τι περιμένετε; Ξεκινήστε τώρα!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σε έναν ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο που διαπερνά τις ζωές σχεδόν κάθε ηλικιακής ομάδας, η εκπαίδευση ψηφιακής τεχνολογίας για καινοτόμες προσεγγίσεις στην ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ. Είτε είστε θεματοφύλακας, ιστορικός, διαχειριστής τοποθεσίας ή τουριστική επιχείρηση, αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους και καινοτόμους τρόπους προσέγγισης του μάρκετινγκ, της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών και μεθοδολογιών που θα σας βάλουν στην κορυφή του παιχνιδιού! Χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο, ευέλικτη και συμπυκνωμένη προσέγγιση στη διαδικτυακή μάθηση, θα σας οδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Αυτό το ευέλικτο διαδικτυακό μάθημα στοχεύει στην παροχή καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού για τον τουρισμό ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Ευρώπη. Απευθύνεται σε διαχειριστές πολιτιστικής κληρονομιάς που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τις ψηφιακές εμβυθιστικές  εμπειρίες στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και πώς να τις αναπτύξουν. Χρησιμοποιώντας σύντομες ενότητες, πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο και μελέτες περιπτώσεων, ελπίζουμε να βρείτε κάτι που θα λατρέψετε να μάθετε!

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 • Στους εκπαιδευόμενους παρέχεται μια επισκόπηση των εμβυθιστικών εμπειριών και του κοινού του πολιτιστικού τουρισμού την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στο υπόλοιπο μάθημα.
 • των αλλαγών στο κοινό της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατανόηση των βασικών τομέων και των δυνατοτήτων ψηφιοποίησης στο πεδίο τους.
 • Ανάλυση των τυπικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί πολιτιστικής κληρονομιάς κατά την εφαρμογή της ψηφιακής αλλαγής και παρουσίαση ορισμένων πιθανών λύσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την πορεία προς την ψηφιακή καινοτομία.
 • Διαπίστωση των κύριων δομικών στοιχείων των εμβυθιστικών τουριστικών εμπειριών, τόσο των τεχνολογικών όσο και των δημιουργικών. Υποστηρίζονται με εργαλεία και ασκήσεις που θα σας δείξουν τον δρόμο για να δημιουργήσετε τη δική σας εμπειρία.
 • Σκιαγράφηση των χαρακτηριστικών του κοινού του τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα του νεότερου ηλικιακά κοινού.
 • Εξερεύνηση των εργαλείων για την κατανόηση και την προσέλκυση των δικών σας πελατών σε βαθύτερο επίπεδο.
 • Κατανόηση της έμφασης που έχει δώσει το ψηφιακό μάρκετινγκ στην ψηφιακή αφήγηση και στο μάρκετινγκ περιεχομένου παραγόμενου από χρήστες. Επεξήγηση του τρόπου ανάπτυξης μιας αποτελεσματικής προσέγγισης ψηφιακής αφήγησης, ανάλυσης μέσων και στρατηγικής μέσων.
 •  Ανάλυση των βασικών κατηγοριών συνεργατών για ένα έργο ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και των σημαντικότερων πραγμάτων που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη ψηφιακών πολιτιστικών εμπειριών, με τέσσερα κρίσιμα βήματα στο σχεδιασμό μιας συνεργασίας.
 • Χρήση πρακτικών ασκήσεων για τη δημιουργία ενός «Εμβυθιστικού Σχεδίου Δράσης Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με ένα υπόδειγμα πόρου ώστε οι εκπαιδευόμενοι να σχεδιάσουν τη δική τους εμβυθιστική εμπειρία πολιτιστικού τουρισμού με βάση αυτά που έχουν μάθει και να την κάνουν πράξη.
 • Δείτε και ακούστε- ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας σε βίντεο και podcast που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να κατανοήσετε καλύτερα αυτόν τον κλάδο αλλά και να εμπνευστείτε για να τον δοκιμάσετε.
 • Αξιολογήστε τη μάθησή σας μέσω των σύντομων κουίζ μας και βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο το μαθησιακό σας ταξίδι.

ΚΑΛΉ ΤΎΧΗ

Course Content

Expand All